Introductie Core Restore Programma van PowerMama

Het PowerMama Core Restore Programma is voor alle moeders die recent bevallen zijn (vanaf 6 weken postpartum) maar ook voor vrouwen die nog niet eerder gesport hebben na hun bevalling. Daarnaast is het programma ook geschikt voor vrouwen met een (blijvende) diastase of wanneer ze specifiek aandacht willen besteden aan de buikspieren.

Achtergrondinformatie

Tijdens de Core Restore werken we aan herstel van het spierkorset en de buikspieren. Natuurlijk is er ook aandacht voor de (mogelijke) diastase. We werken aan een solide fundament om op door te bouwen.

Er wordt gewerkt vanuit de volgende strategieën :

 1. Connectie – Deelnemers starten met de connectie met de verschillende onderdelen van de core: hoe span- en ontspan je de bekkenbodem? Hoe activeer je de diepe buikspieren? Etc.
 2. Houding – We werken aan een goed postuur zodat de core optimaal kan functioneren. Ook herstellen we de mogelijke houding compensatie die tijdens de zwangerschap zijn ontstaan.
 3. Ademhaling – We oefenen met de samenwerking tussen bekkenbodem en middenrif en nemen verschillende manieren van ademhalen door.
 4. Coördinatie – Wanneer de connectie is hersteld en de houding geoptimaliseerd dan is het tijd om de verschillende onderdelen van de core goed te laten samenwerken.
 5. Test-retest – Wat iemand nodig heeft om sterk en stabiel te zijn is heel verschillend. Dit kunnen we testen door het test-retest principe. Zo ontstaat een persoonlijke aanpak.
 6. Mobiliteit – We mobiliseren het hele lijf en werken aan flexibiliteit, ROM en de neurologische paden.
 7. Sterker worden – We bouwen kracht en conditie op.
 8. Tension to task – We oefenen met het inzetten van de core: hoeveel kracht heb je nodig voor de taak die je verricht?
 9. Bindweefselherstel – We houden de hersteltijden van het bindweefsel in gedachten en informeren de deelnemers hierover.
 10. Rode vlaggen (bekkenfyiso) – We informeren de deelnemers over de rode vlaggen en verwijzen indien nodig door naar een geregistreerde bekkenfysiotherapeut.
 11. Cue-ing en taalgebruik – We hebben in deze fase van herstel bijzonder veel aandacht voor de impact van onze woorden.
© Woodtraining

Het Core Restore programma wordt aangeboden in groepjes van maximaal 4 deelnemers. Er is voldoende één op één aandacht tijdens want dat is voor deze training erg belangrijk. De deelnemers kunnen eventueel hun baby meenemen naar de training.

Het programma bestaat uit 8 lessen.

De lessen bestaan steeds uit drie onderdelen:

 • Mobility Flow
 • Core Restore
 • WOD

De Core Restore oefeningen en de WODs worden iedere les uitdagender. De Mobility Flow blijft hetzelfde om ook rust en regelmaat te bieden.

Het Core Restore programma wordt indoor gegeven omdat je veel op de grond bezig bent en liefst ook met ontblote buik. De materialen die we gebruiken zijn: een elastiek met weerstand en kettlebells in verschillende gewichten. Voorafgaand aan de lessen is er een intakegesprek met iedere moeder deelneemster. In de eerste en achtste les wordt een diastase check gedaan en is er ruimte om doelen en voortgang te bespreken.

Na het 8 weekse Core Restore programma kun je blijven sporten bij ons middels een maandabonnement, en instromen in de PowerMama gevorderden groep. Dit is een outdoor training en gaan we verder werken aan het opbouwen van cardio en uitbreiden van krachttraining.

Contactgegevens

WOODtraining

06-22821985

info@woodtraining.nl
www.woodtraining.nl

KvK 65692586
BTW NL002144376B03

Bootcamp trainer worden?

Ben jij een entertainer, health & fitness freak, creatieveling, inspirator en voorbeeldfiguur? En wil je al je kennis overbrengen op zowel onze leden als op jouw collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Mail je CV en motivatie